O projektu Konkurs Kontakt

"NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS"
(Ne učimo za školu, nego za život)
Seneka

Partnerstvo na delu je novi program koji ima za cilj uspostavljanje dugoročnog partnerstva između nemačkih i srpskih ekonomskih srednjih škola. Program je finansiran zajednički sredstvima američke i nemačke vlade, a sprovode ga Institut za održive zajednice i Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa nemačkom organizacijom za tehničku saradnju GTZ

Projekat pomaže srednjim školama u Srbiji u pronalaženju odgovarajuće partnerske škole u Nemačkoj i sufinansiranju inicijalnog sedmodnevnog putovanja za 30 ekonomskih srednjih škola toj školi. Program će podržati 24 đaka i 2 nastavnika po školi, kao i direktora škole da posete Nemačku. Trideset nemačkih srednjih škola će takođe posetiti Srbiju kao deo programa. Deset školskih partnerstava je već ustanovljeno, dok će drugih dvadeset biti spojeno kroz konkurs, kako bi i one otpočele saradnju.  

Ukupno, više od 1000 đaka trećeg razreda srednjih škola iz Srbije i Nemačke će biti uključeno u program, pružajući svim učesnicima izuzetnu priliku da se sretnu, razmene znanja i iskustva i razviju nove odnose. Veća mobilnost nastavnog osoblja olakšava učenje od kolega iz drugih zemalja i stvara priliku za zajednički rad u razvoju novih nastavnih metoda i pristupa.   

Ovaj program će pomoći da se ustanove dugoročni odnosi između srednjih škola u Srbiji i Nemačkoj, time doprinoseći jačim odnosima u Evropi i, konačno, ubrzanju evropske integracije Srbije. Takođe će ohrabriti kontinuiranu reformu srpskog obrazovnog sistema.

 

 
O projektu
Konkurs
Školska partnerstva
Galerija
Kontakt
 
 
design by Igor Sergej Sandić www.issstudiodesign.com
Početne strana Evropski pokret u Srbiji